ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΑΡΝΑΒΑ.

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιούνται αυτήν την εποχή και σ όλη την διάρκεια του έτους από τους μαζικούς φορείς του Βαρνάβα και την Κοινότητα με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ( κατοίκων και φίλων επισκεπτών ).

ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ,
  • ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Ποικιλία εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, την τέχνη,τα γράμματα με εκδρομές αλλά και δράσεις για το περιβάλλον.

Ο νεοιδρυθείς (2007) Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος (Πρώην Νέων Κατοίκων), εξακολουθεί και παραμένει ανενεργός και μάλλον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπαρξης.



ΤΑΜΕΙΟ ΣΧΟΛΙΩΝ


σοφρωνη κατερινα είπε...
Σχεδό καθε μερα βλέπω ανακοινώσεις απο φορεις του τοπου μας για εκδηλώσεις. Πότε για γιατρούς, ποτε για ομιλίες ποτε για την τεχνη και τα γραμματα, ποτε για το περιβάλλον κλπ Ποτε ομως δεν εχω δει κατι απο το πολτιστικο περιβ Συλλογο. Εναν τον εχουμε και κοιμαται. Αν δεν μπορουν να το διαλύσουν το μαγαζι. δεν υπαρχει νοημα ή να το δωσουν σε ανθρωπους που μπορουν να προσφερουν στον τοπο μας. γιατι κανουν τους κουφους;Ντροπή
Νικος είπε...
Απο τους συλλογους ξεχωριζω το συλλογο γυναικων και το συλλογο γονεων που με πολυ ορεξη και δημιουργικη δραση βοηθούν τον πολιτισμο στο χωριο μας. απ οτι γνωριζω ο προεδρος του συλλογου - περιβαλλοντικου- ασχολειται περισσοτερο με τις αμοιβες υπηρασίων που δινει στην κοινοτητα και τον προεδρο. Δηλαδή να κονομισουμε. ο ιδιος και τα μελη του δ.σ ειναι ενοχα στα μέλη τους που προδωσαν. κανεις πια δεν τους αναγνωριζει. παρολα αυτα δεν εχουν παραιτηθει ακομα.
Σοφία - νεα κατοικος είπε...
Ολοι οι συλλογοι που γράφετε ειναι δραστήριοι και αποτελεσματικοί παρά τις δυσκολίες. ΚΑΙ ακούγονται ΚΑΙ δημιουργούν. Μπράβο τους. Ο συλλογος των ΝΈΩΝ κατοικων θα μπορούσε να προσφέρει κι αυτόε πολλά, οπως από την υποστήριξη των προβλημάτων των μελών, την εθελοντική βοήθεια στην κοινοτική αρχή αλλα και να αποτελούσε μια φωνή διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς ομως φαίνεται πως καπελώθηκε. Λέγετε πως ηγεσία του παίρνει εντολές από τον πολιτικό τους προϊστάμενο?. Αν αληθεύει αυτό θαλεγα πως μοιάζουν με μαριονέτες. Οπως εμαθα και διάβασα ο κόσμος αντέδρασε και τους απομόνωσε, αφού οι προσπάθειες να κάνουν γενικες συνελευσεις, συνεχώς αποτυγχάνουν αφου δεν πάει πλέον ΚΑΝΕΙΣ. Κριμα ομως για τους νέους κατοίκους που γνωρίζω οτι απογοητεύτηκαν και εκλεισαν τις πόρτες τους οριστικά σ αυτούς. Αν ο συλλογος αποκτήσει κάποτε μια αποδεδειγμένα ανεξάρτητη ηγεσία με καθαρά οικολογική και πολιτιστική συνείδηση, μπορει να το ξανασκεφτώ και να γίνω μέλος εγώ και τα παιδιά μου, ωστόσο ομως μακρυά. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας και την παρουσίαση των θεματων που μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν.